Apples opfindelse går ud på at kameraet i for eksempel en iPhone tager flere billeder hurtigt efter hinanden. Billederne er forskudt en lille smule i forhold til hinanden, og kan derfor bagefter stykkes sammen af en dedikeret billed-processor til ét højopløseligt billede med en bedre opløsning end enkeltbillederne har hver for sig. Resultatet er, at et kamera kan tage billeder med en højere opløsning end billedsensoren egentligt tillader. Forskydningen mellem de enkelte billeder er mindre end hvad der svarer til en enkelt pixels, så vi er nede i de små detaljer.

For brugeren betyder det at vi får billeder i en betydeligt højere kvalitet. Ikke kun fordi billedets opløsning øges, men også fordi de uundgåelige rystelser luges bort under billedbehandlingen. Alternativt får vi samme kvalitet billeder, men med et mindre kamera.

Patentet er i princippet en udvikling af Apples eksisterende system med digital billedstabilisering, hvor iPhonen tager 4 billeder hurtigt efter hinanden for at fjerne rystelser. Den i patentet beskrevede opfindelse er bare meget mere raffineret.

Se hele patentansøgningen her.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.