Apple har ået patent på en ide, der er så enkel at det kan undre at ingen har fået den før. Apple kalder den "ad-hoc cash-dispensing network", og den går ud på, at alle folk kan fungere som en slags minibank, der kan udbetale kontanter til andre folk.

Når man står og mangler nogle kontanter, fordi det sted man vil handle ikke tager i mod kort (eller man bare har glemt sit kort), så åbner man Apples app, og skriver hvor meget man har brug for. Appen tager så ens placering og beløbet, sender forespørgslen ud i skyen. Andre brugere af appen, der i nærheden bliver så notificeret om forespørgslen. Hvis der er en der accepterer den, får man fortalt vedkommendes lokalisering, så man kan gå hen og hente pengene. De to apps på folks telefoner udveksler derefter oplysninger, og der overføres penge fra den enes iTunes-konto til den anden, svarende til det beløb, der skal udbetales. Samt et lille ekstra gebyr som tak for hjælpen (og også en sjat til Apple).

Summa summarum er, at man hvor som helst altid kan finde en, der kan udbetale kontanter, så man slipper for at finde en bank eller hæveautomat.

Apple nævner også noget om at man kan rate hinanden, så man ikke står helt på bar bund, når man skal beslutte om man vil foretage en transaktion med en anden.

Der er selvfølgelig en del løse ender i konceptet, og man kan finde en masse "hvis og hvis", men det er egentlig meget godt tænkt. På en eller anden måde overfører det de ting vi kender fra de sociale netværk på nettet til virkeligheden. I stedet for individer, bliver vi en del af noget større, og kan hjælpe hinanden. Smart.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.