Selvom både Samsung og Huawei for nylig har præsenteret en slags smartphone der kan foldes ud og blive til en tablet ligger det nok ikke lige for at Apple lancerer en iPhone der kan blive til en iPad. Apple plejer nemlig ofte at holde lidt igen og ikke bare gøre noget for at gøre det.

Uanset hvad har Apple foldbare enheder i tankerne. I hvert fald har Apple netop søgt patent på en metode, der skal undgå at skærmen i foldbare enheder går i stykker, hvis man folder skærmen koldt vejr, hvor den er mere stiv og derfor risikerer at knække. Løsningen er at varme skærmen op. Apple er ikke ret præcise med hvordan det skal foregår, men foreslår altså en metode hvor et indbygget varmesystem sørger for at skærmen ikke lider skade, når den foldes ud eller ind. En anden foranstaltning er en slags magnetlås der sørger for at skærmen simpelthen ikke kan foldes, hvis det er forholdt. I denne sammenhæng er "for koldt" væsentlig under stuetemperatur.

Apple får hvert år adskillige patenter, flere tusinde, så det er langt fra nogen garanti for at der nogensinde kommer et produkt på gaden bare fordi Apple har et patent. Men det er i hvert fald en indikation på, at Apple overvejer et produkt.

Billedet øverst et et koncept og har ikke noget med Apples konkrete planer at gøre.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.