Patentet hedder "Dynamic carrier selection," og beskriver en metode, hvor man ikke er bundet til et (rigtigt) teleselskab, men hele tiden kan vælge blandt dem, med de bedste tilbud. Enten kan man selv foretage valget, eller også kan iPhonen selv gøre det ud fra nogle givne kriterier.

I praksis forgår det ved, at Apple driver et virtuelt teleselskab, som ligger mellem iPhone-brugerne og teleselskaberne. Det er så op til teleselskaberne at give nogle ordentlige priser til det virtuelle selskab, hvor kunden så kan shoppe efter behov. Det betyder, at man hele tiden kan skifte teleselskab uden at skulle vente i flere uger på at få flyttet nummeret. Nummeret forbliver nemlig hos det virtuelle selskab, der blot bruger et af de eksisterende selskaber til den praktisk levering af data og tale. Betalingen skulle i giet fald ske via ens iTunes-konto.

I princippet er Apples ide ikke så meget anderledes end mange af de lavprisselskaber vi allerede kender idag, bortset altså lige fra den pointe, at Apple ikke vil binde sit til et netværk, men købe data fra alle netværk, og lade kunden selv vælge - eller automatisk dirigere trafikken derhen, hvor den er billigst.

Det er nærmest 100% identisk med den vision, jeg skrev om i forbindelse med rygterne omkring en iPhone med indbygget simkort, hvor man kunne skifte selskab via softwaren. Det vil være en kæmpe revolution, hvis Apple får held med at føre dette patent ud i livet, og med garanti noget, der vil få priserne ned. Teleselskaberne vil være reduceret til rene dataleverandører, der nærmest kun har en ting at lokke kunderne med, og det er prisen - mens Apple står for servicen. Man kunne kalde det et gigantisk gruppekøb, hvor alle iPhone-ejere i verden slår deres forbrug sammen og lader Apple om at skaffe nogle ordentligt priser. Mon ikke det giver basis for en pæn rabat? Og mon ikke teleselskaberne vil stritte i mod det bedste de har lært?

Ansøgningen til patentet skete allerede i 2006, altså før den første iPhone blev lanceret.

Kilde: Appleinsider

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.