Da Apple lancerede iOS 7 med understøttelse af de såkaldte iBeacon, var der rigtig mange der gættede på, at Apple på et tidspunkt ville annoncere et mobilt betalingssystem baseret på iBeacon-teknologien. Noget tyder på, at vi havde ret. Apple har i hvet fald ansøgt om et patent på overførsel af betalingsoplysninger via iBeacons. Patentet er meget teknisk, og går i detaljer med præcis hvordan kommunikationen mellem smartphone og udstyret i butikken igangsættes og opretholdes på en sikker måde. Pointen her er ikke så meget hvordan det virker, men at det virker, og at Apple finder det interessant.

I flere år har NFC-teknologien ellers været udråbt som den teknologi, der skal gøre vores smartphones til betalingskort. I nogle lande er det så småt kommet i gang, men uden iPhonen som den afgørende drivkraft, står det lidt i stampe. Derfor har folk også råbt og skreget på NFC-teknologi i iPhonen i de sidste 2-3 år. Uden held. Det findes i flere andre mobiltelefoner, men Apple har altså valgt at se bort fra det indtil videre. Ikke fordi Apple ikke har ekspertisen - måske netop fordi Apple har ekspertisen. Apple har ansat et par håndfulde NFC-eksperter, men må have vurderet, at teknologien ikke er moden endnu - og måske aldrig bliver det. Eller også har Apple bare opfundet noget, de mener er endnu bedre. I patentet kommer Apple da også ind på ind på, hvorfor de mener at iBeacons er et bedre valg til mobile betalinger end NFC.

iBeacons er i virkeligheden først og frmmest tænkt som et system til lokationsbestemmelse inden døre, hvor man ikke kan få forbindelse til GPS-satellitterne. Ved at placere iBeacons med en kendt position forskellige steder inden døre, kan man positionsbestemme iPhonen meget præcist efter samme princip som med GPS. iBeacons benytter sig af BlueTooth 4.0-standarden, der findes i iPhone 4S og nyere, iPad 3 og nyere samt iPod touch 5. generation og nyere. Beslutter Apple sig for at indføre en betalingsmåde via iBeacons, vil det altså være bagudkompatibelt. Ud over iPhones har nye Android-mobiler også understøttelse af BlueTooth 4.0, så principielt kan teknologien udbredes uden over Apples iOS-enheder. Sammenlignet med NFC, er der BlueTooth i langt flere telefoner. Af andre fordele kan nævnes, at strømforbruget er mindre og at rækkevidden er længere. Man vil dog sagtens kunne kræve, at betalinger kun kan ske, når man er helt tæt på en iBeacon.

Ud over dette patent, har Apple tidligere fået patent på et system til restauranter baseret på iBeacons.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.