Apple har søgt patent på en metode til at indbygge forskellige sensorer i mobile enheder som iPhone, iPad eller et armbåndsur. Sensorerne måler forskellige ting i de nære omgivelser såsom temperatur, lufttryk, luftfugtighed og lydniveau.

Ansøgninger er fordelt på to patenter. Det ene beskriver en elektronisk enhed med alle mulige forskellige sensorer, mens det andet patent er mere detaljeret og specifik handler om temperatursensorer. Patenterne går i detaljer med både signalbehandlingen samt den fysiske udformning etc.

Et scenarie kunne være at indbygge en temperaturføler i hjem-knappen. Den vil ikke bare kunne måle omgivelsernews temperatur, men enhver ting der kommer i kontakt med knappen. Eksempelvis også en finger, så man kan bruge den til at måle kropstemperatur med.

Føleren kunne også sidde på indersiden af et ur, så den kan måle kontinuerligt og for eksempel komme med en advarsel, hvis man er ved at få det for varmt i sommerheden.

Som sædvanlig med patenter siger de ikke nødvendigvis noget om Apples planer for kommende produkter. Det er dog interessant at Apple nu også medtager armbåndsure, når de beskriver mulige anvendelser af deres patenter. De skal have dækket sig ind.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.