Forestil dig, at du har funde en rigtig god app til iPhonen, som du bare må dele med en ven. I dag skal du sende ham et link til App Store eller han skal selv finde appen i App Store ud fra navnet. Fremover bliver det noget nemmere. Apple har fået et patent, der gør det muligt at dele apps direkte mellem to iPhones.

Ideen er, at gøre det meget nemmere at anbefale apps til venner og bekendte, så der bliver solgt flere apps. Alle der kender noget til ehandel ved, at for hvert skridt i processen en kunde skal foretage, falder der en vis procentdel fra. Så jo flere skridt og jo mere besværligt det er, desto færre køb bliver der gennemført. Med Apples nye patent bliver der skåret en del besværligheder væk. A markerer en app der skal deles med B og hvis B accepterer det, er handlen gennemført. Der behøver ikke være netforbindelse, da overførslen kan ske via peer-to-peer, det vil sige direkte mellem enhederne. Når man overfører kan udvikleren af appen på forhånd have bestemt, at den app, der overføres til B kun er en demo, eller har en tidsbegrænset virkningstid etc. Det vil sige, at A der har den fulde version, kan dele demoudgaver med B, der så kan vælge at købe den fulde version, hvis man er tilfreds. Andre gange er det den fulde version man deler. Patentet beskriver endda muligheden for, at afsenderen kan modtage en form for kommision, det kunne være procenter eller rabatkuponer etc.

Er det noget i læsere har haft brug for eller måske kunne få brug for, eller er det en død sild?

Kilde: Patently Apple

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.