Patent afslører Apples vilde planer for haptisk feedback

Forud for lanceringen af den nye iPad, var der vedholdende rygter om, at Apple ville inkludere en form for haptisk eller tactile feedback. Vi skal ikke blive alt for tekniske her, men ideen i de to former for feedback er, at man vil kunne føle eksempelvis knapper på iPadens skærm, selvom de ikke eksisterer som andet en knapper på en skærm. Det kan for eksempel være en fordel, når man skriver på iPadens tastatur, hvor man normalt ikke kan mærke tasterne.
Det blev som bekendt ikke til noget, men offentliggørelsen af en ny patentansøgning afslører, ifølge Patently Apple, at Apple bestemt ikke ligger på den lade side. Vi har tidligere beskrevet to patenter vedrørende haptisk feedback på ONX, men dette nye patent er noget mere radikalt i sine ideer.
Vild ide: Elastisk skærm
Ideen er ret vild. Her er ikke blot tale om en simpel vibrator eller elektriske signaler, som man normalt ser, men om at skærmen simpelthen kan deformeres. På den måde kan den danne knapper, pile eller endda et kort med højder som man kender det fra nogle globusser.
Rent praktisk foregår det ved, at der under selve skærmen, der er elastisk, sidder nogle elementer som kan ændre form og vibrere. Disse elementer kan eksempelvis kontroleres ved hjælp af magnetisme.
Mulighed for følelsen af forskellige materialer
Ideen med et system som dette iPaden er genial. Man vil som sagt ikke bare kunne mærke forskellige knapper, men også få en fornemmelse af konturer og materialer. Hvis elementerne under skærmen er små nok, så de kan reguleres på pixelniveau, vil man kunne give brugerne af iPaden det indtryk, når de rør ved skærmen, at den eksempelvis er lavet af træ, sten eller glas. Det vil kort sagt åbne op for en masse spændende muligheder.
Som skrevet indledningsvis, var der rygter om dette forud for lanceringen af den nye iPad. Patentet viser også, at Apple har ideen, så måske stammer rygtet fra en kilde, der har set en prototype hos Apple. Denne kan så enten være forkastet igen eller bare ikke klar til egentlig masseproduktion.