Er du bredbåndskunde hos TDC, kan du godt regne med at dit selvvalgte kodeord til dit Wi-Fi-netværk er blevet opsnappet. TDC har nemlig den praksis, at deres routere sender kodeordet til centralt hold i TDC. Her bliver de opbevaret i klartekst, det vil sige ukrypteret. Det skriver IT-mediet Version 2.

TDC's forklaring på at de stjæler kundernes selvvalgte kodeord til routerens Wi-Fi-netværk er, at det sker af hensyn til at kunne yde support, hvis folk glemmer kodeordet. Sker det, kan man ringe ind til TDC, som oplyser ens kodeord. Da mange bruger set samme kodeord flere steder betyder det i realiteten, at uvedkommende der får adgang til kodeordet, også vil kunne logge på din mail, Apple ID, eller hvor du nu bruger samme kodeord. Der er selvfølgelig også adgang til det netværksudstyr man har derhjemme. Det kunne være en harddisk med ens billeder.

TDC mener ikke at det er problematisk, men at der er helt styr på sikkerheden. Adgangen til folks private kodeord er gemt bag login, og alle forespørgsler i databasen bliver logget.

Løsningen ligger ellers lige for. Hvis det virkelig handler om at kunne hjælpe folk, der har glemt deres eget kodeord, kunne TDC bare nulstille det gamle og sende folk et nyt. Sådan foregår det de fleste andre steder, hvor folk glemmer et kodeord. Ellers kan man i det konkrete tilfælde resette sin router, og dermed benytte standardkodeordet, som står på boksen.

Ellers handler det om, at man skal lade være med at benytte TDC-boksens indbyggede Wi-Fi men opsætte sit eget. Det kunne være via en af Apples AirPort-enheder.