Oracle er begyndt at inkludere en Ask.com-browsersøgebar med nye Java-installationer. Med mindre man fravælger det, vil man fremover få installeret en søgebar til Ask.com i sin browser, når man installerer eller opdaterer Java. Det skriver ZDNet. Sådan har det været i flere år på Windows, mens vi på OS X heldigvis har været forskånet for dette. Altså indtil nu.

Fra og med Java 8 update 40 er Ask.com en del af installeren. Søgebaren bliver installeret i i hvert fald Safari og Chrome.

Den slags er heldigvis ikke noget man ser ret ofte på Mac, men desto mere opsigtsvækkende er det, når det så endelig sker. For mange vil det nok være dråben i forhold til helt at afinstallere Java. Java har i de seneste par år lidt af massive sikkerhedsproblemer, men været et krav for alle danskere, da NemID kræve Java for at virke. Dette er heldigvis slut, da NemID i dag også virker med Java-script, der trods navnesammenfaldet er en helt anden teknologi.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.