Rygterne om en underlig fejl i iOS er begyndt at cirkulere på nettet. Fejlen skulle komme, hvis man manuelt stillet uret på iPhonen tilbage til 1. januar 1970. Genstarter man efterfølgende iPhonen, vil den ikke kunne starte op, men være fanget på opstartsskærmen med Apple-logoet. Det store problem er, at man ikke umiddelbart kan få iPhonen på ret køl igen. De sædvanlige tricks med at gendanne firmware i iTunes etc. virker ikke. Man bliver i stedet nødt til at indlevere telefonen til reparation.

Det er næsten unødvendigt at skrive, at man skal lade være med at teste dette derhjemme. Man skal heller ikke teste det på andres telefoner, eller prøve at lokke andre til at gøre det "for sjov". For det er ikke sjovt. Ifølge rygterne er der vitterligt intet at gøre. Det er ikke bare en midlertidig ubrugelig iPhone man får, men en der skal til reparation, hvis man skal tro rygterne. Nogle skriver dog at det hjælper at vente, at skifte simkortet etc., mens andre afviser at det har hjulpet dem.

Jeg har af gode grunde ikke selv testet det, men der er nok omtaler af problemet til, at det må være reelt nok. De berørte enheder skulle være iPhone 5s og nyere med iOS 8 og nyere. Du kan eventuelt læse mere på reddit, hvor årsagerne også diskuteres.

Der er heldigvis ingen fare for at man selv - ved et uheld - kommer til at sætte datoen tilbage til 1970. Det kræver en del manuelt arbejde, så det sker kun, hvis man gør det med forsæt. Eventuelt fordi man bliver lokket til det af andre. Det er netop derfor jeg overhovedet skriver denne artikel. Selvfølgelig kan det give de forkerte mennesker de forkerte ideer, men pointen er at få informationen ud, så folk har hørt om det og er forberedt, hvis andre forsøget at få dem i fedtefadet. Man kan eksempelvis fortælle sine børn, at de under ingen omstændigheder må gøre dette, uanset hvad nogle af deres "venner" siger der sker af gode ting. Jeg har allerede set de første scams på Twitter, der lover folk, at der sker noget spændende, hvis de gør det. Gør man det på andres iPhones, må det sidestilles med hærværk, hvorfor man vil bliver stillet ansvarlig fr de skader man har forvoldt.

Spred ordet, så vi kan tage den i opløbet.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.