I USA giver en ny lov myndighederne tilladelse til at overvåge alle de data, der lagres i skyen hos amerikanske udbydere, skriver EUObserver. Det er dog kun ikke-amerikanere, der berøres af loven. USA's egne borgere er beskyttet mod ubegrundet overvågning af den amerikanske grundlov. Alle os andre må finde os i, at blive overvåget. På det område kan vi glemme alt om de rettigheder vi har i vores hjemland.

De amerikanske efterretningstjenester kan overvåge udlændinges data i op til et år uden en dommerkendelse. Loven giver blandt andet mulighed for politisk overvågning af organisationer og individer. Er man politisk aktiv i en aktivistgruppe eller er man borger i et land som efterretningstjenesten mener har indflydelse på USA's udenrigspolitik er man i farezonen.

Ønsker man ikke at dele sine informationer med diverse amerikanske efterretningtjenester, skal man undlade at lægge sine data i skyen.

I praksis vil det være umuligt at finde ud af, om man bliver overvåget, da udbyderne af skyservices ikke må oplyse, hvem der overvåges.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.