Forleden skrev vi, at Spotify arbejder på at udbrede deres gratis streams til de mobile enheder. Nu går en anden stor spiller, Pandora, den stik modsatte vej. Indtil nu har man kunnet lytte gratis til Pandora på mobile enheder i 40 timer om måneden. Det bliver fremover halveret. Det vil ifølge Pandora dog kun gå ud over 4% af deres kunder, da de resterende 96% lytter under 20 timer per måned på mobil eller tablet.

Pandora forklarer stramningen med, at prisen de betaler per stream er stigende. De sidste tre år er prisen steget 25% og vil stige yderligere 16% de næste to år. Ved at skære ned i gratis lytningen på mobile enheder, kan Pandora undgå at de stigende priser går ret meget ud over kunderne.

Markedet for musikstream er i kraftig stigning og forandring. Der har længe været rygter om at Apple, verdens største forhandler af musik, er på vej ind på markedet. I modsætning til nye spillere som Spotify og WiMP, har Apple dog en eksisterende omsætning at tage hensyn til. Apples tilbageholdenhed skal derfor ses i sammenhæng med de i forvejen står for 70% af alle lovlige musikdownloads i verden. Apple vil formodentligt ikke ødelægge sin egen forretning ved at tilbyde en musiktjeneste uden at have gennemtænkt det ordentligt.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.