Enhver der har åbnet en avis eller været på nettet her til morgen, har formodentligt set af de mange billeder som Oscar-showets vært, Ellen DeGenere, tog af sig selv under nattens prisuddeling. Eftersigende fik et af billederne Twitter til at gå ned, fordi det blev delt så mange gange.

En prominent gæst på mange af billederne er en hvid Samsung telefon. I hvert fald i salen, hvor løjerne gik for sig. Lige så snart Ellen røg bag scenen, blev strømmen af billeder taget med en iPhone. Forklaring: Samsung er en af hovedsponsorerne bag Oscar-festen og har lagt 135 millioner kroner over 5 år for at alle de kendte skulle rende rundt med en Samsung-telefon. Ideen er selvfølgelig at det for den almindelige TV-seer skal se ud som om Samsung er de kendtes foretrukne telefon. Den slags smitter eftersigende af på salget. Problemet for Samsung er (igen) bare, at lige så snart folk har opfyldt deres aftale med Samsung, så finder de deres egen telefon frem, og i Ellens tilfælde er det selvfølgelig en iPhone.

Det er så urkomisk, at Samsung gang på gangs smider millioner efter de kendte for at få dem til at forgive at de er Samsung-brugere, samtidig med at de samme mennesker i virkeligheden bruger iPhone, som de har købt for deres egne penge. Om det siger mest om Samsung, eller om det kundesegment Samsung går efter virkelig er så naive (og Samsung derfor er smarte), må være op til den enkelte at vurdere. Vi nøjes med at trække på smilebåndet - samt undrer os over, at Samsung dog ikke finder nogle af de kendte, der rent faktisk foretrækker Samsung og kan stå inde for produktet. Det må da være bedre end folk, der kun bruger Samsung, når de bliver betalt for det.

Hver gang Samsung laver dette nummer, plejer vi at opremse de gange det tidligere er sket. Men den liste er efterhånden blevet så lang, at vi springer over denne gang.

Ikke at Apple holder sig for god til at betale for opmærksomhed. I stort set samtlige amerikanske film er Apples computere repræsenteret, fordi Apple betaler for det. Det er dog i fiktive historier, og ikke et forsøg på at give folk indtryk af, at skuespillerne privat foretrækker Apple. Det behøver Apple nemlig slet ikke, for det gør de helt af sig selv. Derfor er det gratis reklame, hver gang Samsung laver det nummer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.