Gårdagens opdatering af OS X Yosemite til version 10.10.4 var som vi skrev stort set udelukkende en vedligeholdelsesopdatering. En enkelt nyhed har dog fundet vej, og det er understøttelse af TRIM for tredjeparts SSD-drev.

Det er ellers bare 14 dage siden, vi skrev af funktionen var en del af den kommende OS X El Capitan. Det er derfor overraskende, men glædeligt, at Apple uden varsel allerede har fået funktionen med i Yosemite.

TRIM er en funktion, der gør det muligt for drev og operativsystem at tale sammen og sikre den bedst mulige hastighed. Dette har kun været muligt for Apples egne drev, mens tredjepartsdrev har været ladt i stikken. Du slår TRIM til via commandline-aktivering af trimforce, og når det er gjort virker OS X’s indbyggede TRIM-funktionalitet også på tredjeparts drev. Aktiveringen kommer dog med en lille advarsel fra Apple om, at det sker på eget ansvar, da Apple ikke har testet drevene.

Alt du skal gøre er at åbne Terminal og skrive "sudo trimforce enable" og dernæst dit kodeord, når du bliver bedt om det.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.