Er du nørd og Mac-bruger, har du helt sikkert selv udskiftet din Mac's gammeldags harddisk med et moderne og lynhurtigt SSD-drev. Du vil derfor også vide, at OS X ikke understøtter den såkaldte TRIM-funktion, der gør det muligt for drev og operativsystem at tale sammen og sikre den bedst mulige hastighed. Dette har kun været muligt for Apples egne drev, mens tredjepartsdrev har været ladt i stikken. Resultatet har været, at en selvudskiftet SSD ikke har været så hurtigt som den kunne være. Tredjepartsløsninger til at slå TRIM til eksisterer, men de resulterer til gengæld i andre problemer, så selv udvikleren af en af disse løsning fraråder folk at bruge den på Yosemite.

Det er derfor en glædelig nyhed, at der i OS X El Capitan er mulighed for slå TRIM til på systemniveau. Det sker via commandline-aktivering af trimforce, og når det er gjort virker OS X's indbyggede TRIM-funktionalitet også på tredjeparts drev. Aktiveringen kommer dog med en lille advarsel fra Apple om, at det sker på eget ansvar, da Apple ikke har testet drevene.

Nu er El Capitan selvfølgelig ikke endeligt frigivet, så meget kan ske endnu. Men mon ikke den holder hele vejen hjem til den endelige frigivelse i efteråret?

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.