Oracle har lanceret en opdatering til Java SE, der nu for første gang bringer version 7 til Mac'en. Java er et programmeringssprog, der via en virtuel maskine kan afvikles på alle platforme. Derfor har Java traditionelt været meget populær blandt de udviklere, der vil ud på flere platforme.

Java har dog traditionelt også været et af de svage punkter rent sikkerhedsmæssigt på Mac'en. Derfor droppede Apple i oktober 2010 Java-understøttelsen på alle nye Macs. Indtil da havde Apple stået for nye Java-opdateringer til Mac. Fremover skulle Oracle selv stå for Java, på samme måde som alla andre udviklere af programmer eller plugins til Mac'en. Apple bidrager dog stadig til udviklingen af Java, der nu altså blot foregår i Oracle-regi.

Java er efterhånden ikke så nødvendig som det var engang, der der er kommet andre teknologier, der fungerer lige så godt eller bedre. Vi danskere er dog tvunget til at have installeret Java, da NemID af uransagelige årsager har valgt at bygge deres login på Java-teknologi.

Opdateringen kan hentes hos Oracle.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.