Der går ikke meget mere end en måned før Apple forventes at præsentere den næste generation iPhones. Vi har derfor samlet op på rygterne og forventningerne og til dels også spekulationerne.

Det kommer den nye iPhone til at hedde

Apple har en tradition for at der hver andet år kommer en s-model af forrige års iPhone. Da sidste års iPhone hed iPhone 6, må vi forvente at dette års iPhone kommer til at hedde iPhone 6s. Naturligvis kommer der også en iPhone 6s Plus.

Det er et åben spørgsmål, om der også kommer en iPhone 6c som erstatning for iPhone 5c, Apples neddroslede iPhone til en lavere pris end originalen.

Designet holdes der fast i

Apple plejer ikke at lancere et nyt design i s-modellerne, og forventes heller ikke at gøre det denne gang. I stedet fokuseres der på indmaden og funktionerne. Det er netop derfor Apple bruger s-betegnelsen fremfor at gå fra iPhone 6 til iPhone 7. For at signalere, at det designmæssigt set er samme generation iPhone.

Når dette er sagt, er der rygter om, at iPhone 6s vil blive en anelse tykkere for at give en bedre styrke samt mere plads til ny indmad.

Det forventes at Apple holder fast i de velkendte farvemuligheder. Dog er der rygter om at der kommer en ny farve: Rødguld.

Sådan bliver specifikationerne

Til trods for at designet altså ikke ændres, og s-modellerne derfor på overfladen ligner sidste års model, plejer Apple at have godt med nyheder under motorhjelmen i s-modellerne, hvorfor der i virkeligheden er tale om en helt ny iPhone selvom designet bevares.

Således fik iPhone 3Gs blandt andet en bedre chip, dobbelt op på RAM og et bedre kamera med mulighed for at optage video. 4s fik dual core-chip og mulighed for 64GB, mens 5s fik 64 bit iOS og Touch ID. Ofte er hardwarenspringet større i s-modellerne end i de regulære modeller, netop fordi det ikke er designet, der skal bruges som salgsparameter.

S'et stor altså ikke for sovepude men snarere for at fokus er på specifikationer eller speed.

I år forventes det, at der kommer dobbelt op på RAM'en det vil sige 2GB RAM. 2GB RAM vil betyde en hel del for hastigheden. RAM kan man aldrig få nok af. Specielt skifte mellem apps og Safari vi have gavn af mere RAM.

Processoren bliver A9. Der er ikke så meget at sige andet end at den bliver hurtigere og mere energieffektiv. Det samme vil ske med LTE-chippen. Her er det nok især det energieffektive, der vil have en praktisk betydning.

Den helt store nyhed skulle dog være en skærm med Force Touch-teknologi, der kan skelne mellem et let tryk og et hårdt tryk, og derved gør det muligt at tilknytte forskellige handlingen alt efter hvor hårdt man trykker. Apple bruger også teknologien i Apple Watch og de nye MacBooks.

Sidst men ikke mindst forventes et kamera med 12 megapixels og mulighed for at optage video i 4K.

Der er lidt usikkerhed omkring lagerkapaciteten. Vi skal dog nok regne med at Apple holder fast i 16GB, 64GB og 128GB.

iOS 9

iPhone 6s kommer selvfølgelig med iOS 9. Det er ingen hemmelighed, og Apple løftede allerede i starten af juni sløret for det nye styresystem.

Det kan dog sagtens tænkes, at Apple alligevel har en nyhed eller to i ærmet, som de ikke har afsløret, da det er relateret til ny hardware. Det kunne denne gang være relateret til Force touch eller til samspillet med en ny Apple TV.

Lanceringsdato og pris

Der er rygter om at Apple vil afholde et iPhone-event den 9. september, og at enheden kommer til salg ugen efter. Vi kan altså forvente at kunne købe de nye iPhones i september. Om dette så også inkluderer Danmark, er et åben spørgsmål.

Hvad angår pris, er der ingen specielle rygter. Apple plejer dog at holde nogenlunde fast i prisen, så vi skal nok ikke regne med drastiske nedsættelser eller stigninger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.