Det bliver måske muligt fremover at kunne oplade sin iPhone på under 30 sekunder. Ifølge BBC har den israelske virksomhed StoreDot på Microsofts Think Next-konference fremvist et batteri baseret på nanokrystaller.

På konferecen tog det kun 26 sekunder at lade batteriet helt op. Batteriet sad uden på en Samsung S4, da det endnu er så stort, at det ikke kan være i en telefon. Noget udviklerne forventer vil være muligt inden for nogle år:

"Vi tror, at vi kan integrere et batteri i en smartphone inden for et år og at teknologien er kommercielt klar inden for tre år," siger grundlægger af virksomheden, Dr. Dorn Myersdorf til BBC.

Batteriet er spinoff fra forskning i sygdommen Alzheimers foretaget ved Tel Aviv University for 10 år siden. Det er baseret på såkaldte selv-samlende nanokrystaller af peptid, som StoreDot selv beskriver som stabile, robuste kugler på 2,1 nanometer i diameter.

StoreDot siger at fremstillingen af batterier er nem, men at de nok vil blive omtrent dobbelst så dyre for forbrugerne som nuværende batterier.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.