Et gammelt ordsprog lyder, at tale er sølv men tavshed er guld. Det burde Andy Lark, der er global head of marketing hos computerproducenten Dell, nok have lyttet til inden han åbnede munden i Australien tidligere på ugen.

Larks ærinde var at promovere Dells egen tablet-løsning og det skulle åbenbart ske på bekostning af Apple og iPaden: "Apple er fantastisk, hvis du har mange penge og lever på en ø. Det er ikke så fantastisk, hvis du skal eksistere i en forskelligartet, åben og forbundet virksomhed; simple ting bliver meget komplekse". Personligt er det ikke noget jeg kan nikke genkendende til, men dette er selvfølgelig smag og behag, så det arkiverer vi bare under "dårlig smag".

Næste udfald var mod iPaden og dens muligheder i erhvervslivet. Lark sagde, at erhvervslivet aldrig ville hoppe på iPad-bølgen fordi en "iPad med et tastatur, en mus og et etui vil koste $1.500 eller $1.600; det dobbelte af hvad du betaler [for selve iPaden]".

Arkiveret under: "Han skulle nok have holdt sin mund"

Dette kan ikke bare forklares med dårlig smag. Det er faktuelt forkert, og tenderer vel nærmest til det pinlige. Bid specielt mærke i ordet "mus". Mig bekendt bruger man ikke en mus på iPaden, jeg mener at huske at man er gået over til at nyt smart touch-interface. Lark nævner også at en iPad med tilbehør hurtigt kan løbe op i $1.600. I Apples butik, kan man få et trådløs tastatur et smart cover og den dyreste iPad for $937. Det efterlader hele $663 i økonomien til en af Dells specielle iPad-mus.

Dette arkiverer vi under: "Han skulle nok have holdt sin mund". Der kan det i øvrigt ligge siden om siden med grundlæggeren af Dell Michael Dells udtalelse fra 1997: "Hvad jeg ville gøre? Jeg ville lukke Apple og give pengene tilbage til aktionærerne." Siden den udtalelse, er kursen på Apples aktier steget fra $5 til over $350. Det er da ikke en helt dårlig investering selv for Dell. I dag er Apple verdens anden største børsnoterede virksomhed med en markedsværdi på $323 milliarder - eller mere end 10 gange Dells værdi på $28,2 milliarder.

"Dell Inspiron Duo er ligegyldighed gange to"

Lad os til sidst vende til bage til Dell Inspiron Duo, som jo i følge Dell er den helt rigtige løsning på alle de problemer vi ser med iPaden. For $550 får man her en underlig hybrid mellem en bærbar computer og en tablet idet skærmen kan tages ud og bruges som tablet. Her er altså både tastatur, etui og mus (det vil sige pegefelt) med i prisen. Da maskinen kører Windows er både tastatur og mus nødvendigt, da det ikke fungerer ordenligt alene som touch-interface. Wired har anmeldt vidunderet under overskriften "Dell Inspiron Duo er ligegyldighed gange to". Lad mig slutte af med et citat fra anmeldelsen:" Hvad er Dell Inspiron Duo? Skær igennem mysteriet, og du vil finde - jeg er ked af at ødelægge illusionen - en Windows-netbook med en roterende touchscreen. Og det rejser spørgsmålet, hvad skal det til for? Det arbejder vi stadig på at finde ud af."

Måske skulle Dell bruge lidt tid på at sætte sig ind i, hvad deres konkurrenter i virkeligheden går og sysler med, i stedet for at leve i deres egen verden, hvor tablets styres med mus og koster det dobbelte af, hvad de i virkeligheden gør. Så kunne det jo være, at Dell kunne producere noget, der rent faktisk kunne konkurrere med iPaden.