Der er næsten ikke noget værre end at ønske sig en helt bestemt ting og så ende med at få noget, der kun minder lidt om det man ønskede sig. Man kan næsten ikke undgå at være skuffet eller utilfreds. I en ny undersøgelse er en gruppe forbrugere blevet spurgt om forskellige ting, og sammenholder man tingene er billedet meget tydeligt.

Folk vil helst have en iPhone

Spørger man forbrugerne om, hvilken smartphone de helst vil have, er svaret meget tydeligt: iPhonen. Hvor mange det drejer sig om svinger lidt. Der er selvfølgelig flest hver gang Apple introducerer et nyt produkt, hvorefter interessen falder lidt igen - men ikke så meget som den steg for introduktionen. Resultatet er altså at flere og flere helst vil have en iPhone. Den seneste måling i USA viser, at 54% i øjeblikket vil anskaffe en iPhone inden for 3 måneder. Aldrig nogen sinde har Apple ligget så højt 2 måneder efter en introduktion.

Halvdelen ender dog med en Android

Et er at spørge folk om hvilken smartphone de planlægger at anskaffe, og hvad de så i virkeligheden anskaffer. Der er meget stor forskel. iPhonen har nemlig ikke en markedsandel på 50-60% i USA. Den ligger tværtimod på omkring det halve, det vil sige 25-30%. Det betyder også, at af dem der helst ville have en iPhone, ender halvdelen med at købe noget helt andet (eller slet ikke købe).

Det er ret interessant, og kan næsten kun skyldes, at folk ikke har råd til en iPhone, og derfor ender med at købe en anden, men billigere telefon. Der kan selvfølgelig også være andre forklaringer, men i langt de fleste tilfælde er en manglende forbindelse mellem "jeg kunne godt tænke mig" og "jeg gør det" begrundet med pengemangel.

Den smartphone langt de fleste så ender med at købe, er en eller anden Android-mobil, hvor Samsung, Motorola og HTC sidder tungest på markedet.

Og bliver skuffede

Nu kommer vi så til pointen. Hvad sker der ofte med folk, der brændende ønsker sig en ting, men køber noget andet? Rigtigt, de bliver skuffede. Kigger man på antallet af "meget tilfredse" brugere viser det sig da også, at under halvdelen af alle Android-brugere ligger i den kategori. For iPhonen er tallet 75%. Vi taler slet ikke om, at Nokia og RIM er helt nede på omkring 20%.

Hermed ikke sagt at Android er noget møg. Det er slet ikke pointen - og 45-48% af alle brugere er da også "meget tilfredse". Denne gruppe er sikker dem, der fra starten har ønsket sig en Android-mobil. Måske fordi de har en i forvejen og er tilfredse. Android er bare brugt som eksempel, fordi det er det de fleste anskaffer. Så selv om mønsteret er endnu tydelige, hvis man kigger på RIM eller Nokia, har de to efterhånden så lav en markedsandel, at det ikke giver mening overhovedet at bekymre sig om det. Meget få har planer om at købe et af de to mærker, og af dem der endelig gør, er meget få meget tilfredse med valget.

Pointen er derimod, at ønsker man sig én ting, men får en anden, så bliver man aldrig rigtigt tilfreds. Ikke at der er noget underligt i det - det kender de fleste af os nok fra os selv.

Hvad skal man gøre?

Det store spørgmål er så bare hvad man skal gøre ved det? Hvis man brændende ønsker sig en ting, men ikke har råd, hvad skal man så gøre? Købe det næstbedste med fare for ikke at blive tilfreds - eller skal man gå efter det man helst vil have, og så spare et andet sted eller vente lidt længere på, at man har råd. Eller skal man simpelthen bare vende sig til, at virkeligheden nu engang er sådan, at man ikke kan få alt, og derfor må stille sig tilfreds med det næstbedste.

Måske læserne har et bud?

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.