Apple har frigivet en ny version af Safari der skal tage hånd om de massive problemer med sikkerheden i Java. Opdateringen er ude til de tre seneste versioner af OS X: Mountain Lion, Lion og Snow Leopard.

I Safaris indstillinger, er der nu et punkt under Sikkerhed, der hedder "Administrerer webstedsindstillinger" for Java. Her kan man administrere Java-tilladelser på hjemmesideniveau i fire trin. Man kan vælge altid at blokere Java på den pågældende side, at der skal spørges før hver afvikling, at der altid skal afvikles Java medmindre der er kendte sikkerhedsproblemer, eller at der altid skal afvikles Java uanset hvad. Det vil sige, at man eksempelvis kan sætte sin netbank til altid at afvikle Java uanset hvad. Selv hvis der er sikkerhedsproblemer med Java, er det næppe gennem ens netbank man bliver angrebet, og derfor er det rart stadig at kunne benytte Java lige netop der. Tidligere var det faktisk ikke muligt, hvis Apple havde blokeret Java af sikkerhedsgrunde.

Opdateringen kan hentes via Softwareopdatering.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.