Apple er begyndt at sælge den opdaterede Apple TV, vi omtalte tidligere på året. En mindre opdatering hvis eneste formål er at bruge nogle nyere komponenter. Der er således ingen ny funktionalitet, og Apple betegner stadig selv som 3. generation.

Således er processoreren stadig A5, som den har været siden 2011, nu blot i en endnu mindre udgave, skriver macrumors. I 2011 målte den 10,09 x 12,15 mm. I 2012 blev den formindsket til 8,19 x 8,68 mm. Nu fylder den kun 6,0 x 6,0 mm. Indholdet i chippen er 100% identisk, tingene er bare blevet klemt sammen på 70% mindre plads.

I forhold til Apple TV's størrelse, er det ikke relevant at bruge kræfter på at gøre chippen mindre. Man må derfor formode, at Apple gør det for at teste en ny produktionsmetode. Chippen er højst sandsynligt produceret med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company's 28 nm-proces. Alle andre A-chips produceres med Samsungs noget større-chipteknologi. Apple bruger derfor Apple TV til at introducere den nye mindre chip. Det gør, at TSCM stille og roligt kan få deres produktion op i gear, indtil den når så stor volumen, at den er klar til at producere de chips, der skal bruges i iPhonen. Samsung er også begyndt at producere 28 nm-chips på den fabrik i Texas, der producerer Apples chips, men den skulle endnu ikke være klar til så store mængder som Apple efterspørger.

Modelnummeret på den opdaterede Apple TV er A1469, mens den gamle har modelnummer A1427.

Apple TV kan købes i Apple Store for 849 kr (link)

Scroll ned for at se kommentarer