Forleden læste jeg i Politiken, at et af Danmarks største bladhuse, Jysk Fynske Medier, indtil videre har tabt 100 milioner kroner på grund af Corona-krisen. Der er nemlig færre og færre, der tegner annoncer. Samme billede går igen hos de andre medier. Berlingske har allerede måttet fyre folk og Helsingør Dagblad er i fare for at lukke helt.

Her på Onx er det den samme sang. Annonceindtægterne er kolapset totalt efter at regertingen indførte de første stramninger for snart et par uger siden. Mange butikker er lukket eller har droslet ned og annoncerer derfor ikke længere.

48% nedgang

Onx har oplevet en nedgang på 48% i annonceindtægterne siden krisen satte ind. Det skyldes ikke, at der ikke er nogle besøgende på onx.dk. Det er der i den grad, faktisk markant flere end der plejer, men annoncepriserne er bare raslet ned i takt med at udbuddet af annoncører er faldet. Det giver lavere priser. Godt for dem der annoncerer, men mindre godt for os der forsøger at leve af at vise annoncer.

Der er desværre ingen af de iværksatte hjælpepakker, der kan hjælpe sådan nogle som mig. De er målrettet de traditionelle erhverv og medier og ikke de små digitaltbaserede nichemedier som Onx.dk. Jeg kan heller ikke sende nogle hjem eller fyre dem for at spare penge, da jeg jo driver et enkeltmandsfirma uden andre ansatte end mig selv.

Gode råd er dyre

Gode råd er derfor dyre. Og derfor spørger jeg nu jer, kære læsere, om i har nogle gode ideer eller forslag til hvordan jeg kan få vendt udviklingen eller finde nogle nye indtægtskilder indtil tingene normaliseres. Alle kreative ideer er velkomne.

Jeg har overvejet at tilbyde et frivilligt betalt medlemsskab, hvor man til gengæld slipper for reklamer og måske også får nogle andre fordele. Men jeg er lidt i tvivl om, om det overhovedet har gang på jord. Det bliver heller ikke helt nemt at få sat op med betalingsmuligheder osv. Det skulle nødigt ende med at blive dyrere at køre, end der kommer ind den anden vej.

Indtil videre er jeg dybt taknemmelig for alle dem, der har valgt at give et frivilligt bidrag til driften via MobilePay på 31691366. Der er kommet store såvel som små donationer og det er jeg meget rørt over. Paypal er også en mulighed, hvis du bruger den tjeneste.

En anden ting du kan gøre for at hjælpe er at bruge nogle af mine partneraftaler, når du eksempelvis handler Apple-grej eller andet. Med de aftaler modtager Onx et mindre beløb (2-3%) for hver handel, som tak for henvisningen. Jeg vil ikke opfodre til merforbrug, men står du og skal købe noget, kan du jo lige så godt gøre det via et af mine links og dermed bidrage til driften af Onx. Det bliver ikke dyrere for dig, af den grund.

Som sagt er jeg mere end interesseret i at høre om der skulle være nogle med gode ideer til at få vendt skuden. Jeg foretrækker i så fald, at i skriver direkte til mig på mail: martin@onx.dk og ikke lægger en kommentar.