Den hypede telefon OnePlus 5, der i bedste Kina-stil nærmest er en tro kopi af iPhone 7 Plus rent designmæassigt, er blevet taget på fersk gerning i at manipulere med diverse ydelsesmålinger. Det skriver XDA-developers. Resultatet er at telefonen på papiret får bedre ydelse end man kan opnå i virkeligheden.

XDA-developers har opdaget af der er en indbygget funktion på OnePlus 5, der detekterer test-programmer og skruer op for clockfrekvensen. De programmer den genkender er blandt andet Androbench, Geekbench 4 og GFXBench. Det betyder at den scorer omkring 5% bedre testresultater end ved almindeligt brug. En kunstig høj score med andre ord, der ikke kan bruges til reelle sammenligner med andre telefoners ydelse. I hvert fald ikke de telefoner, der holder sig fra den slags. Det er ikke første gang en producent bliver taget i den slags. Vi kender alle VW-skandalen, hvor der også blev snydt under test, og Samsung har lavet sammen nummer mere flere af deres telefoner.

XDA oplyser desuden at deres telefon blev 50 grader varm under testen, hvilket tydeligt viser at telefonen arbejder hårdere end den er designet til. Den er ganske enkelt presset til mere end den kan klare for at give et forkert indtryk af høj ydelse.

OnePlus erkender forholdene, men fortæller at de gør det for at vise telefonens fulde potentiale. Hvorfor det fulde potentiale så kun skal vises, når der detekteres test-apps, melder historien ikke noget om.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.