Apple har her til aften præsenteret Apple Music - en ny musiktjeneste, der i Apples ånd virker en del mere velpoleret end hvad vi ellers har. Ifølge Apple selv er det en lige så stor revolution som da Apple lancerede iTunes Store til iPoden for snart mange år siden. Noget der virkelig ændrede den måde vi hører musik på.

Apple Music en en blanding af musiktjeneste og socialt medie, hvor man kan følge sine yndlingskunstnere som vi kender det fra andre sociale medier. Bare med den forskel at det hele foregår ét sted.

Et af de fokusområder Apple har satset stort på er at sikre, at den musik man hører er den rigtige. Den sker blandet via en nye global radiostation kaldet Beats 1, der sender 24 timer i døgnet og styres af nogle af verdens største DJ's og musikkendere. Der sker også via en ny tjeneste, der foreslår musik ud fra ens musiksmag. Det er blandt her, Apple vil forsøge at skille sig markant fra konkurrenterne. På en hidtil uhørt brugervenlighed.

Socialt medie

Den sociale del kalder Apple for "Connect". Det er her kunstnere kan komme i kontakt med deres fans - eller måske snarere omvendt. Det lyder måske som en gimmick. Men i virkeligheden er det jo det, det hele handler om. Kontakten mellem kunstner og lytter. Det sker selvfølgelig via musikken, men i dag foregår det også via billeder, video og daglige beretninger. Det vil "Connect" være en del af, og ikke mindst vil det være et socielt medie, der kun handler om musik.

Det hele er bundet sammen af økosystem-tankegangen. Det at de særskilte elementer snakker sammen og forstærker hinanden og interagerer med hinanden. Og selvfølgelig med fuld integration af Siri. Apple demonstrerede, at man eksempelvis kan sige til Siri "Spil top 10 fra maj 1982". Imponerende.

100 lande 30. juni

Apple Music går i luften den 30 juni til iOS, OS X og Android (!) i mere end 100 lande. Prisen er $9.99 per måned for enkeltbruger eller $14.99 for en husstand med op til 6 personer. Apple byder på de første tre måneder på husets regning. Vil man nøjes med radiolytning er det helt gratis.

Læs mere på www.apple.com/music/

Scroll ned for at se kommentarer