I en ikke alt for fjern fremtid, faktisk allerede om et par år, vil vores iPhones kunne identificere lugte, skriver cnet. En iværksættervirksomhed i Silicon Valley er nemlig i gang med at udvikle et stykke iPhone-tilbehør, der via 2.000 sensorer kan identificere forskellige dufte. Det er 5 gange så mange sensorer som et menneske har. Mennesket har dog den fordel, at vi er meget bedre end computere til at identificere sammensatte dufte. Endnu, i hvert fald.

En af de ting en iPhone med lugtsensorer vil kunne bruges til, er at identificere dårlig ånde. Man vil dog ikke bare få at vide, om man har dårlig ånde. Den tilhørende app vil kunne fortælle en hvorfor man har det, ved at identificere de enkelte dele af det sammensurium af dufte, der giver dårlig ånde.

Anvendelsesmulighederne er dog også mere seriøse. Politiet vil kunne benytte iPhone-næsen til at finde ud af om en person er påvirket af stoffer eller medicin, samt i givet fald hvilke stoffer der er tale om. Den vil også kunne måle ens blodsukker, og man vil kunne bruge den til at lugte efter luftbårne virus og bakterier. En af de mere vilde ting er, at man vil kunne måle sit stofskifte direkte. Anvendelsesmulighederne er nærmest uendelige.

Prisen forventes at blive omkring $100. Men vi skal ikke begynde at holde vejret, mens vi venter, for en lancering ligger i hvert fald et par år ude i fremtiden.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.