Apple bekræfter officielt, at man fra i dag kan sælge sin brugte iPhone i Apples butikker, hvis man køber en ny iPhone med det samme. Apple kalder det "iPhone Reuse and Recycling Program", og det dækker iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S og iPhone 5.

Prisen beregnes ud fra hvilken model det er, og kvaliteten på skærmen, knapperne og resten af hardwaren. De brugte iPhones vil herefter blive pakket og sendt til selskabet BrightStar, der genbruger dem.

Priserne er således ikke faste, men vil variere alt efter kvalitet, udbud og efterspørgsel. 9to5mac har dog hørt at de ligger omkring $250 for en iPhone 5 16GB i god stand, mens en iPhone 4 8GB ligger på omkring $120 til $140. Man kan ikke direkte omregne til danske kroner. Da iPhones er noget billigere i USA, er brugtprisen det også. Apple tager $450 for en ny iPhone 4, så brugtprisen ligger på omkring 25-30%. For iPhone 5 er brugtprisen oppe i nærheden af 40% af nyprisen.

Omregnet til danske forhold vil det nogenlunde svare til, at man ville kunne få 750-900 kr for en iPhone 4 8GB, mens en iPhone 5 ville indbringe omkring 2.000 kr.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.