En rapport fra et konsulentfirma, som Apple har hyret til at holde øje med arbejdsmiljøet på Apples faciliteter i USA, er ved en fejl blevet sendt til flere hundrede menige Apple-ansatte. Siden er den havnet hos Gizmodo.

I rapporten er der over 70 registrerede hændelser fra den seneste måned. Alt lige fra folk der er kommet til skade ved at gå ind i en dør til folk der har fået lægehjælp efter at have testet prototyper på nye Apple-propdukter. Rapporten nævner dato, sted, hændelsens art og hvilken type hjælp vedkommende har fået.

Langt de fleste hændelser er ting der forekommer på enhver arbejdsplads. En kok der brænder fingrene eller en kontoransat der føler sig stresset og har hovedpine. Men der er også nogle mere interessante hændelser i rapporten, hvis man kan kalde dem det på den trods alt triste baggrund af en arbejdsskade. Hændelser der afslører nogle af Apples hemmeligheder.

Det er specielt to hændelser der tiltrækker sig opmærksomhed.

Den 21. februar blev en ansat henvist til øjenlæge i en hændelse hvor den pågældende fortalte teamlederen at hun "var i stand til at se laser-glimt flere gange under forsøget".

Den 2. marts rapporterer en anden ansat at han har ondt i øjnene efter at have arbejdet med "en ny prototype". Teamlederen noterer at sikkerhedsseglet på enheden er brudt og at der måske har været pillet ved enheden. Ømheden i øjnene vurderes at skyldes almindeligt brug.

Ifølge Gizmodo spekulerer en kilde hos Apple i, at de to tilfælde drejer sig om test af nogle smartbriller med indbygget skærm og augmentet reality-funktionalitet. I mine øjne kunne det dog lige så godt dreje sig om en laser-baseret ansigtsscanner eller en irisscanner. Begge dele har der været rygter om vil komme i den kommende iPhone.

En anden hændelse nævner et uheld på ski under en skitur hvor Apple Watch-teamet har samlet aktivitetsdata, hvilket kunne indikere at der kommer en eller anden form for ski-relateret funktionalitet til Apple Watch på et tidspunkt. Der nævnes også et uheld hvor en Apple-ansat er blevet ramt af en af Apples (muligvis selvkørende) biler.