Nogen gange får man fornemmelsen af at Danmark halter langt bag efter på det teknologiske plan. Her tænker jeg ikke på at flere af Apples produkter og tjenester er lang tid om at komme til Danmark, men om de revolutionerende og nyskabende tendenser.

Mens vi i Danmark har fået scan-selv-kasser i eksempel Føtex - hvilket i bund og grund handler om at kunden skal klare bøvlet selv så Føtex kan spare en medarbejder - tænker man visse steder i USA i helt andre baner, hvor kundens behov er i centrum.

I Seattle har Amazon eksempelvis netop åbnet et nyt supermarked helt uden kasselinje. I stedet registreres det man køber af kameraer og sensorer indbygget i hylderne. Man tager simpelthen bare varen ned fra hylden og putter den i tasken eller lommen og købet er registeret med det samme. Via maskinlæring bliver den aktuelle vare koble til ens personlige virtuelle shoppingkurv.

Der er altså intet behov for at stå i kø eller scanne varen på noget tidspunkt. Alt man skal gøre er at scanne ind med ens iPhone, når man kommer til butikken. Når man går igen bliver beløbet, for det man har taget, trukket fra ens konto.

Amazon har arbejdet på projektet i fire år. Det seneste år har butikken været gennem en testfase for indbudte kunder hvor systemet er blevet fintunet og har lært at skelne de forskellige varer fra hinanden. Systemet har også lært at tage højde for at ting bliver sat tilbage på hylderne - også selvom det måde er et andet sted end hvor man tog det. Nu er det klart og altså åben for alle.

Amazon Go, som butikken hedder, ligger i Seattle og har åben fra tidlig morgen til sen aften. Amazon vil ikke oplyse planerne for at udbredelsen konceptet, men oplyser at det i hvert fald ikke kommer til Whole Foods-supermarkedskæden som Amazon overtog sidste år.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.