Apple har fremlagt regnskabet for årets første kvartal, hvilket er 2. kvartal i Apples regnskabsår, der kører forskudt. Omsætningen var $45,6 milliarder og fortjenesten $10,2 milliarder. Det er en stigning på 5% i omsætningen og 7% i overskuddet sammenlignet med samme kvartal året før. Apple har nu en egenkapital på $150,6 milliarder.

Regnskabet er ny rekord for kvartallet og det bedste ikke-julekvartal nogensinde for Apple.

Det gode resultat har fået Apple til at hæve dividenden til $3,29 per aktie. Apple oplyser samtidig at de øger deres program for tilbagekøb af aktier fra $60 milliarder til $90 milliarder. Et tydeligt tegn på, at Apple mener at selskabets aktiekurs er undervurderet. Det samme har investorerne ment, for efter børsen i New York lukkede handlen onsdag er aktiekursen steget næsten 8% oven på det gode regnskab.

Apple oplyser også, at de dem 9. juni vil opsplitte de nuværende aktier i forholdet 7 til 1. Det vil sige at der bliver 7 gange så mange aktier tilgængelige. Det vil alt andet lige sænke prisen per aktie og dermed gøre aktien mere omsættelig. Apples seneste opsplitning skete i 2005 i forholdet 2 til 1.

"Vi er stolte af vores kvartalsresultat, specielt vores stærke iPhone-salg og rekord omsætning for services", udtaler Tim Cook, Apples direktør. "Vi ser frem til at introducere flere nye produkter og services som kun Apple kan bringe på markedet".

Apple solgte 43,7 millioner iPhones (+17%), 16,35 millioner iPads (-16%) og 4,1 millioner Macs (+5%) i kvartallet.

For næste kvartal forventer Apple en omsætning på $36-38 milliarder.