I går skrev jeg om nogle lækkede arbejdstegninger af en prototype på den kommende iPhone. Størrelsen lå midt imellem iPhone 7 og iPhone 7 Plus, der var skærm næsten helt ud til kanten og fingeraftrykssensoren var flyttet om på bagsiden.

Nu er der dukket en ny tegning op af en lidt mindre iPhone. Den måler 137,54 mm i højden og 67,54 mm i bredden. Det er meget tæt på målene for den nuværende iPhone 7 (138,3 mm x 67,1 mm). I praksis er forskellen så lille at man ikke vil bemærke det. Under én mm på hver led. Tykkelsen fremgår ikke af tegningerne.

Skærmen er ikke afrundet

Der er flere interessante ting ved tegningen. Først og fremmest går skærmen ikke helt ud til kanten. Der er 4 mm hele vejen rundt. Det har to fordele. For det første gør det muligt at bruge et cover på iPhonen uden at dække for skærmen. For det andet slipper vi får den forvrængning der sker, hvis selve skærmen buer langs skærmen. Selve glasfladen er stadig afrundet, som på Apple Watch, men det synlige skærmareal stopper altså 4 mm længere inde.

En anden interessant ting er at de forskellig sensorer samt højttaleråbningen er integreret i selve skærmen og altså ikke sidder i kanten. Det er meget elegant fordi man derfor helt slipper for den tynde kant som eksempelvis Samsungs telefoner har. Istedet udnyttes hele fladen til skærmareal.

Den nye tegning viser kun forsiden, så det er ikke til at sige, om også denne udgave af iPhonen får Touch ID på bagsiden eller om den indbygges i skærmen på forsiden.

Lækre mockups

Flere 3D-designere har været hurtige til at lave mockups baseret på de nye mål, så vi kan få en bedre fornemmelse af hvordan det kunne komme til at se ud. Det ene kan ses øverst. Det er lavet af KK Sneaks Leaks, der ved flere tidligere lejligheder har været en troværdig kilde til læks. Et andet er lavet af Benjamin Geskin fra iDrop:

Begge mockups er baseret på den samme lækkede tegning med mål. Bagsiden er som sagt ikke på tegningerne, så den er 100% fri fantasi eller baseret på tidligere læks.

Husk at der er tale om nogle tegninger eller mål, der i princippet kan være helt forkerte. Det forventes at Apple løfter sløret for den nye iPhone 8 til september.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.