De to tidligere Apple-medarbejdere, Mike Matas og Kimon Tsinteris, er gået sammen om at skabe et nyt værktøj til iPhone og iPad. Værktøjet kalder de Push Pop Press, og er en udgivelsesplatform, som er tiltænkt udgivere, forfattere og kunstnere, som et redskab til at kunne lave deres egne udgivelser. For det er netop tanken bag Push Pop Press, at det er et værktøj, som gør det nemt for folk, der ikke kan programmeringens kunst, selv at lave en interaktiv app af professionel karakter, og dermed give den almindelige bog af papir baghjul.

Hele projektet startede med, at Mike Matas blev kontaktet af tidligere vicepræsident Al Gore, der ønskede en app-version af sin bog Our Choice: A Plan to Solve the Climate Crisis. Men da Gore ønskede, at programmet skulle kunne noget, der krævede et digitalt værktøj, som ikke fandtes, tog Matas kontakt til Tsinteris, og sammen skabte de så Push Pop Press. Under processen med Gores app, blev de klar over, at de skulle skabe et nyt værktøj helt fra bunden, og at de lige så godt kunne dele dette vidunder-værktøj med resten af verden, i stedet for kun at bruge det i produktionen af én bog. Og med Gores bog er der vist ingen tvivl om, at det er et værktøj med krummer i.

Alle har nu mulighed for at lave professionel layout

Det er ikke fordi, at man ikke har kunne lave den slags teknikker før, men det kræver komplekse og dyre programmer fra Adobe, hvilket afholder mange fra at gå i krig med sådanne projekter. Push Pop Press giver helt almindelige mennesker, der ønsker at udgive en bog, avis eller et magasin som app, mulighed for at lave et professionelt layout. Man kan skabe en helt anderledes oplevelse end vi er vandt til fra papirudgaverne. Push Pop Press er interaktivt og foruden mulighederne med geotaggede billeder, interaktive diagrammer, kan man bruge en masse billeder og videoer til at øge oplevelsen af dette visuelle medie. Det bliver en ny måde at fortælle historier på.

Denne mulighed burde give et ordentligt skub i e-bogshandlen, da e-bøger nu med dette værktøj, kan blive en hel del mere interessante end papirudgaven. Lanceringen af Push Pop Press vil måske danne en helt ny form for bøger. Desuden ser det ud til, at aviser og magasiner med respekt for sig selv, ikke kan komme uden om at have en app-version, og her kan Push Pop Press også udvide mulighederne i stor stil, ikke mindst set fra en økonomisk vinkel.

Om Push Pop Press siger Tsinteris: Det er et layout-værktøj, ikke et udvikler-værktøj. Det er lidt ligesom at lege med Lego.

Scroll ned for at se kommentarer