Apple har indkaldt til pressevent på tirsdag i næste uge. Som sædvanlig afslører selve invitationen ikke noget om, hvad Apple har i posen. Det eneste der står på den ud over tid og sted er “Wish we could say more” – vi ville ønske vi kunne sige mere.

Kommer der så en Apple TV?

Apple plejer at afsløre en ny iPhone på det tidspunkt hvert år, så det forventes også i år. Hvad mere interessant er, om der også er en ny Apple TV klar. Tidligere har analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI Securities - der plejer at være ret præcis i sine forudsigelser - sagt, at han forvente at Apple ville lancere en ny Apple TV i slutningen af året. Det passer meget godt med, at de første spæde tegn på at den nuværende Apple TV er i restordre er begyndt at dukke op.

Lanceringen kunne jo passende ske sammen med den nye iPhone, når Apple alligevel har pressens opmærksomhed. Det afhænger nok meget af, hvor stor opdateringen er. Er det en mindre opdatering passer der fint at få den ud, når verdens pressen er samlet for at kigge på iPhones. Er der en større opdatering, får den mere opmærksomhed på et særskilt event.

Problemer med indholdsleverandører

Det afhænger selvfølgelig også af, hvor langt Apple er i udviklingen af enheden, og ikke mindst hvordan forhandlingerne omkring aftaler om indhold går. I følge rygterne, er det i sær det sidste der volder problemer. De eksisterende kabel-TV-udbydere er ganske enkelt ikke interesseret i den forretningsmodel Apple tilbyder. Ifølge flere kilder har Apple så store vanskeligheder med at få aftaler på plads, at vi ikke får en opdateret Apple TV før tidligs i starten af næste år.

Apple fjernsyn?

En helt anden ting er et decideret fjernsyn. Det har der været rygter om i nogle år efterhånden. For et års tid siden tiltog rygterne og ikke mindst spekulationerne i en grad, så man nærmest regnede det for sikkert, at Apple var på vej med noget. På det seneste er der dog blevet gevaldigt stille igen. Det er derfor ikke ret sandsynligt, at Apple disker op med noget i den retning. Det eneste der levner en sprække på klem er, at iOS 8 indeholder noget Apple kalder HomeKit, hvor iPhonen kan bruges til at styre hjemmests elektronik med. Intet ville være bedre, end hvis Apple selv gik forest og lancerede et TV med HomeKit-integration.

Skal vi komme med vores bud er det, at der ikke kommer noget Apple TV-relateret på tirsdag. Så kan vi kun blive positivt overraskede, hvis det alligevel sker.