I oktober 2014 besluttede New York Citys borgmester, Bill de Blasio, at samtlige 36.000 politibetjente i byens politistyrke for første gang skulle have en smartphone. Samtidig skulle alle patruljevogne have en tablet installeret. Ifølge de Blasio for at bringe politistyrken ind i det 21. århundrede. Valget faldt på Windows-mobiler, nærmere bestemt Lumia 830 og Lumia 640 XL med Windows Phone 8.1. En væsentlig årsag til at valget faldt på dem var prisen samt at politiet i byen i forvejen brugte Windows til visse opgaver.

Bliver udskiftet med iPhones

Allerede nu, mindre end et år efter at telefonerne er blevet delt ud, har man dog indset at det var en fejl at satse på Windows Phone - blandt andet fordi Microsoft ikke længere yder support og kommer med opdatering til det aldrende styresystem. Derfor bliver alle telefonerne nu skrottet og erstattet med iPhones over hele linjen. Det vil ske inden årets udgang, skriver New York Post. Det bliver ikke specificeret hvilken model der er tale om.

Ideen med at alle politibetjente i byen skulle have en smartphone til at starte med var at de derved ville få direkte adgang til politiets databaser samt får mulighed for at logge hændelser på en form for tidslinje i en særlig app. Desuden ville de få adgang til data fra opkald til 911 hurtigere end via de sædvanlige radioer.

Valget af Windows medfører nu massiv kritik af den ansvarlige

At valget i sin tid faldt på Windows-mobiler vakte en del undren i og med at Windows har et helt ubetydelig markedsandel. Som sagt spillede både vanen og økonomien en rolle, men først og fremmest går kritikken på at tingene ikke blev undersøgt først. De pågældende Windows-telefoner blev bare købt - og beslutningen blev taget af en enkelt person uden videre diskussion.

Det har fået kritikken til hagle ned over NYPD i almindelig hed og den ansvarlige chef for NYPD's IT-afdeling, Jessica Tisch, i særdeleshed. En kilde i politiet udtrykker det ret bramfrit til NY Post: "Ingen køber 36.000 telefoner baseret på en vurdering af en enkelt person. Jeg er ligeglad om man er Jesus f--king Christ, man nedsætter en gruppe af eksperter." De store amerikanske medier har i længere tid kritiseret beslutningen og beklaget at folks liv afhang af brugen af uddaterede Windows-telefoner.

Politiet har ellers været tilfredse med de muligheder en smartphone gav dem, hvilket også er grunden til at ideen ikke droppes helt, men at de nu bare får nogle mere kompetente telefoner.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.