Apple plejer at være hermetisk lukkede, når det gælder deres fremtidsplaner. Vil man have en smule indsigt i tingene er man derfor nødt til at søge andre veje. En af dem er at studere Apples patentansøgninger. En anden at kigge på de varemærker, Apple registrerer. Begge dele giver indirekte et indblik i hvad Apple beskæftiger sig med, også selvom det ikke altid fører til konkrete produkter.

I dag skal det handle om varemærker. Advokaten Brian Conroy har nemlig fundet flere nyregistrerede varemærkeansøgninger, der kan kobles til Apple.

Først og fremmest er der "iPhone 7" og "iPhone 7 Plus". Det burde ligge til højrebenet, at den nye iPhone kommer til at hedde iPhone 7, men der har været rygter om at den slet og ret bare ville hede iPhone eller iPhone Pro for at tilnærme navnet til iPaden og Apples MacBooks, der begge har en Pro i sortimentet. Varemærkeansøgningen for "iPhone 7" viser i hvert fald, at Apple ikke helt har droppet det navn.

"AirPods" er også registeret. Det passer fint med rygterne om et sæt helt trådløse in-ear hovedtelefoner, der formodentligt bliver præsenteret allerede i aften sammen med den nye iPhone. I samme kategori er "AirPod Case", der kunne være en speciel slags "dock" beregnet til opladning og opladning af disse AirPods. Sandsynligvis med indbygget batteri, så man vil kunne lade dem op på farten, når ikke man bruger dem, og de alligvel ligger i boksen.

I den mere kulørte ende ligger registreringer for "Apple Iris Engine" og "Apple Iris Image Engine". Umiddelbart skulle man tro, at det er relateret til en iris-scanner, men det kunne også være en betegnelse for en bestemt type kamera-og billedbehandlingssensor.

"Apple Touch Bar" passer fint med rygter om at en ny MacBook Pro vil få erstattet rækken med funktionstaste på tastaturet med en ny trykfølsom skærm, der kan ændre udseende alt efter hvilken app man bruger.

Hvad "Apple Smart Button" henviser til er mere uklart. Måske en nyt navn til den trykfølsomme hjem-knap, der er rygter om? Det kunne ogå være relateret til Apples HomeKit-strategi.

En læser hos MacRumors har derudover blandt andet fundet varemærket "iSight Duo", der formodentlig er navnet på det dual-kamera, som iPhone 7 Plus ifølge rygterne kommer med. Mere interessant er "A10 Fision", der giver hint om en ny type processor til iOS-enhederne.

I aften klokken 19 dansk tid holder Apple event. Her løftes sløret formodentligt for en del af de ovenfornævnte ting.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.