I går skrev den japanske side macotakara.jp, at Apple lige nu tester en MacBook Air med den samme A5-processor som iPad 2 har, og i dag har de mere nyt. Denne gang om den kommende iPhone. Oplysninger stammer fra en anonym kilde.

Den kommende iPhone 5 skulle have samme formfaktor som iPhone 4. Processoren vil blive opgraderet til Apples A5-processor (ARM Cortex-A9), men det er uvist om det bliver med en eller to kerner. Kameraet vil blive forbedret til 8 megapixel. Derudover vil iPhonen blive en dual-mode model, så der ikke længere vil være en separat Verizon-iPhone.

iPhone med indbyggte simkort

Det mest interessante er dog, at kilden hævder, at iPhonen vil have indbygget simkort, som der tidligere har været spekulationer om (læs mere her: iPhone 5 med indbygget simkort?). Ideen med eet indbygget simkort er, at det fylder meget mindre, samt at man skifter operatør via softwaren i stedet for fysisk at skifte selve kortet. Et simkort er jo egeneligt bare en chip med nogle data på. Dem kan man lige så godt skifte digitalt frem for fysisk er filosofien. Apple har endda et patent på dannelse af et virtuelt teleselskab. Patentet hedder “Dynamic carrier selection,” og beskriver en metode, hvor man ikke er bundet til et (rigtigt) teleselskab, men hele tiden kan vælge blandt dem, med de bedste tilbud. Enten kan man selv foretage valget, eller også kan iPhonen selv gøre det ud fra nogle givne kriterier.

Rygterne lyder som gammel vin på nye flasker

Tidligere har direktøren for teleselskabet i franske Orange bekræftet, at Apple har kigget på mulighederne for indbygget simkort, men også, at Apple er gået bort fra dem igen. Senest har Apple, med Oranges velsignelse, foreslået en ny standard for ultra små simkort. Noget kunne altså tyde på, at de nye rygter om en iPhone med indbygget simkort, bare er et opkog på de gamle rygter, hvilket selvfølgelig efterlader end med den tanke, at alle rygterne fra macotakara.jp er gammel vin på nye flasker. Noget der taler for dette er, at der faktisk ikke er nogle af de ting de skriver, som ikke tidligere har været fremme.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.