Tidligere kostede det en formue, når man eksempelvis var på ferie på Serifos og skulle bruge sin mobil. Det bliver anderledes denne somme. Den 15/6 træder nye EU-regler i kraft angående roaming i udlandet. EU har nemlig besluttet, at teleselskaberne skal tilbyde abonnementer, som enten indeholder en vis mængde data til roaming i udlandet, eller alternativt ingen mulighed for roaming overhovedet. Det har de danske teleselskaber valgt at gribe forskelligt an.

Nogle teleselskaber følger intentionen med EU's forslag om fri roaming, men hæver samtidig prisen per måned med 10 eller 20 kroner, hvorfor det i sidste ende er alle kunder der kommer til at betale uanset om de bruger det eller ej. Andre dropper roamingen, men holder prisen i ro, mens et mindretal holder prisen i ro og giver fri roaming i EU (dog med en fair use-grænse). Blandt de sidste er lavprisselskabet Oister, der er kendt for lave priser og en gennemsigtig prisstruktur. I modsætning til de fleste store selskaber har Oister ganske enkelt bare valgt at lade EU-brug være inkluderet i den nuværende pris, hvilket var præcis det der var EU's ide til at starte med.

Oisters tilpasning af abonnementerne betyder i praksis, at kunderne kan tale, sms’e og mms’e i EU til samme priser som i Danmark. Betaler man for eksempel 89 kroner om måneden og har 8 gigabyte i sin datapakke, vil man fra 15. juni kunne benytte 2,5 af disse gigabyte uden for Danmark, men inden for EU. Dataforbrug derover vil fortsat blive takseret per forbrugt megabyte, hvis man ønsker det.

Læs mere på www.oister.dk/eu