Mest overraskende er nok oplysningerne om at processoropgraderingen kun bliver en mindre en af slagsen. Et billede af logic-boardet afslører at iPad 3's processor får navnet A5X. Den nuværende processor i iPaden hedder A5 og i den første iPad hedder den A4. Man må derfor forvente, at når den nye processor hedder A5X og ikke A6, så skyldes det at det kun er en mindre opgradering. Rygterne har ellers talt om en processor med fire kerner modsat de nuværende to. Man kan dog ikke udelukke, at det bare er navngivningen, som Apple har lavet om på, og at X'et således bare betyder, at antallet af kerner er øget, mens resten er identisk med A5. Processoren har et datostempel, der fortæller, at den er fremstillet i uge 46 2011, hvilket er mellem den 14. og 20. november.

Retinaskærm på 2.048 X 1.536 pixels

Der har været mange rygter om at den næste iPad vil få en højopløselig retinaskærm. Selvom der eksisterer flere billeder af selve skærmen, har man dog ikke kunnet afgøre den præcise opløsning. Nu er MacRumors imidlertidig kommet i besiddelse af en skærm og har undersøgt den nærmere blandet andet under et mikroskop. Det kan derfor nu bekræftes, at skærmen er 9,7 tommer som på de andre iPads, og at opløsningen er fire gange så stor, to gange på hver led. Det betyder at oplysninger bliver 2.048 X 1.536 pixels, præcis som alle har forventet. Det betyder md andre ord, at alle de nuværende apps, kan afvikles i samme opløsning som de gør nu, uden yderligere skallering, samt at tilpasse apps vil få en meget mere tydelig grafik. Specielt i forhold til ebogslæsning, vil dette være helt centralt.

De skrå kanter bliver større

Sidst men ikke mindst afslører et andet billede, at iPad 3 får ændret designet en smule. kabinettet ser ud til at have en længere og mere gradvis tilspidsning til kanten end iPad 2. Resultatet er, at hullet ti kameraet sidder i selve den skrånende del af bagsiden. Selve kameraets linse ser større ud end på den nuværende iPad, og der skulle være tale om et kamera på 8 megapixel, hvilket er 8 gange bedre end det nuværende kamera på 1 megapixel.

Det forventes, at Apple præsenterer iPad 3 på et event den 7. marts.