De kommende iPhones vil få trådløs opladning, det har rygterne i hvert fald talt om længe. I starten lød rygterne på, at Apple ville satse på en helt ny banebrydende standard baseret på radiobølger. Siden er det dog mere og mere gået over til, at Apple formodentligt vil benytte den allerede kendte Qi-standard baseret på induktion. Nu har japanske Macotakara yderligere information.

Ifølge de seneste oplysninger vil de kommende iPhones benytte Q1-stanard version 1.2, der med den såkaldte "Extended Power Profile" er i stand til at lade med op til 15W. Apple vil dog ikke understøtte "Extended Power Profile" med kun den normale "Standard Power Profile" der kan lade med det halve, altså 7,5W. Den nuværende iPhones standard-oplader er på 5W, mens iPadens er på 10W.

Tidligere har vi i øvrigt hørt, at de nye iPhones ikke vil kunne lade trådløst op fra dag 1. For det første kræver det køb af en selvstændig oplader og for det andet vil funktionen først blive låst op i en senere softwareopdatering. Apple vil sikkert også kræve at opladeren er certificeret af Apple efter det såkaldte MFi-program, hvorfor man ikke bare vil kunne benytte en standard Qi-oplader. Det er i hvert fald sådan det forholder sig med Apple Watch.

Det forventes at Apple løfter sløret for de nye iPhones om et par uger.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.