Man må i den grad sige at det vælter frem med iPhone-læks i øjeblikket. De seneste par dage er der lækket to forskellige sæt tegninger på den kommende iPhone og i dag er der lækket et tredje sæt. De angivne mål på dette tredje sæt tegninger stemmer overens med målene på de første tegninger. Det vil sige en højde og bredde på henholdsvis 149,5 mm og 72,5 mm (afrundet). Det ligger ret præcist midt imellem størrelserne på de nuværende iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Selvom målene er identiske er der alligevel forskelle. Hvor de første tegninger så ud til at vise en iPhone med glasbagside, viser de nye tegninger tydeligvis i iPhone med metalbagside. Noget der er helt i modstrid med at de fleste rygter har peget på at den næste iPhone får glasbagside.

På dagens tegninger er der igen et hul midt på bagsiden. Noget der sidste gang blev udlagt som et hul til en fingeraftrykslæser. En anden - og måske mere plausibel - teori er at det er et hul der skal bruges til trådløs opladning. Eksempelvis for at gøre plads til en lille magnet som skal fange opladeren, som det kendes fra Apple Watch.

At vi nu på får dage har set flere forskellige læks betyder ikke at de er falske. Apple tester givetvis flere design på samme tid, og i princippet kan de også være til forskellige produkter. Det kunne eksempel sagtens tænkes at Apple lancerer to forskellige iPhones: En med glasbagside og en med metalbagside. Vi ved jo også at Apple i flere år har har to (ja faktisk tre) forskellige størrelser på samme tid, så at de forskellige tegninger har forskellige mål er heller ikke underligt.

Først og fremmest skal de mange læks ses som et tegn på at der sker noget hos Apple. Formodentligt fordi Apple er ved at gøre klar til produktion. Første skridt er at fremstille værktøj og maskiner og derfor ser vi lækkede tegninger. Herefter begynder der at komme læggede komponenter inden vi i ugerne op til præsentationen af den nye iPhone formodentligt vil se mere eller mindre færdige produkter lækket.

Dagens læk kommer fra Sonny Dickson, der på Twitter har en god og præcis historik for korrekte læks af kommende produkter. Min vurdering er, at tegningen er ægte.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.