Det Europæiske Telekommunikationsinstitus (ETSI) har i dag offentliggjort, at de har vedtaget en ny standard for den næste generation simkort, skriver The Verge. Den nye standard gælder de såkaldte nano-SIM, der kun er omkring halvt så store, som de nuværende mikro-SIM, der benyttes i blandt andet iPhones og iPads.

Stadarden kaldes 4FF, som står for den 4. formfaktor inden for simkort. Det kan produceres på en måde, så det er bagudkompatibelt med ældre telefoner og tilbyder den samme funktionalitet, som eksisterende simkort.

Der var flere forslag til standarder i spil. En af dem var et forslag fra Apple, der blev bakket op af en hel del af de europæiske teleselskaber. Det andet forslag stod Nokia bag bakket op af flere mobilproducenter. En af forskellene på de to gruppers forslag var, om simkortet skulle i en slæde (som på iPhonen) eller om der bare skulle være en revne med en fjedermekanisme, man kunne putte det i, ala den måde hukommelseskort i kameraer sidder på. Derudover var der nogle uenigheder omkring licenser til patenteret teknologi (læs: Nokia blokerer for ny nano-SIM standard).

ETSI har ikke meldt ud hvilken af de to grupper der "vandt", og da de i sidste ende var næsten fysisk identiske, spiller det heller ikke den store rolle. Det vigtige er, at der er vedtaget en stadard.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.