I al stilhed har Apple ændret skærmen i den nye iPad Air til en helt nye type end i de andre iPads og iPhones, skriver DisplayMate, der har undersøgt sagen. Apple bruger nu den såkaldte IGZO-teknologi, der blandt andet udmærker sig ved lavere strømforbrug. I Apples tilfælde er det sænket med 57%. Det giver ikke bare mulighed for at gøre batteriet mindre, men betyder også, at iPaden ikke bliver så varm under brug som tidligere.

I det hele taget har Apple arbejdet rigtigt meget med at få skærmen gjort tyndere. Som billedet ovenfor viser, er glasset skrumpet med 17%, touch-sensoeren med hele 70% og selve skærmen med 20%. Hvor selve elektronikken altså er blevet betydeligt tyndere, er specifikationerne gået den anden vej. Den nye skærm har forøget kontrasten med 32%, det maksimale lysniveau med 6% og skærmrefleksionerne er formindsket med 23%

Trods de forbedrede egenskaber er Apple dog stødt af tronen på skærmfronten. DisplayMate mener således at den nu tilhører Amazons Kindle Fire, der bruger en endnu bedre teknologi end IGZO. Low temperature polysilicon, som den hedder, er normalt forbeholdt skærme i telefonstørrelse, men Amazon har formået at rykke grænserne, så de kan lave dem i tablet-størrelse (dog ikke helt så stor som Apple har brug for), og det slår altså Apple i denne omgang.

DisplayMate mener ikke, at det er sandsynligt at Apple vil bruge samme teknologi i den nærmeste fremtid. Først og fremmest fordi det er noget nær umuligt at producere så store mængder, som Apple har brug for. Det kan lige lade sig gøre for Amazons nicheproduktion, men ikke i Apples skala. Her er det noget nemmere med IGZO, det det eksisterende produktionsapparat mere eller mindre kan bruges direkte. DisplayMate gør også opmærksom på, at IGZO er en teknologi, der har et stort potentiale for at udvikle sig frem over.

iPad Air kan købes hos Apple fra 3.699 kr inkl. levering. (Link til Apple Store)