Apple har netop fremlagt regnskabet for det seneste kvartal, der sluttede 31. december. Dette kvartal er normalt årets bedste hos Apple, blandt andet fordi det inkluderer julemåneden, men også fordi det følger lige efter årets iPhone-lancering.

Denne gang har ikke været nogen undtagelse. Faktisk er det netop overståede kvartal det bedste nogensinde for Apple med fremgang på over 20%. Omsætningen nåede $91,88 milliarder i kvartalet. Det er et tal så stort, at det er svært at forholde sig til. Omkring 80.000 danske kroner hver eneste sekund. Den store omsætning resulterede i et overskud på $22,2 milliarder. Det svarer til 151 milliarder danske kroner i overskud på tre måneder.

Apple opgiver ikke længere antallet af solgte enheder, så selvom det ifølge regnskabet går godt, er et ikke til at sige hvor mange iPhones, der bliver langet over disken. Apple oplyser dog, at der nu i alt er 1,5 milliarder aktive Apple-enheder i brug. Med "aktive enheder" menes enheder, der på en eller anden måde er i kontakt med Apple servere.

Man kan også af regnskabet se at kategorien tjenester, som blandt andet dækker Apple Music, Apple TV+, iCloud etc. oplever stor vækst. Apple regner med at nå abonnent nummer 500 million i dette kvartal og nå 600 millioner inden året er omme. Dette dækker alle abonnenter på tværs af Apples tjenester.

Det går også godt for salget af wearables, der for første gang genererer et overskud på mere end $10 milliarder på et kvartal. Det overgår, også for første gang, indtjeningen på salget af Macs, der "kun" genererede et overskud på $7,2 milliarder. Det kunne endda have været endnu bedre. For ifølge Apples topchef, Tim Cook, har Apple ganske enkelt ikke kunnet følge med efterspørgslen på AirPods og Apple Watch de sidste måneder. Efterspørgslen overstiger produktionen, noget som Apple arbejder hårdt på at få rettet op på.

Du finder Apples regnskab her: https://investor.apple.com