Med App Storen lancerede Apple en ny ide: At man kun kunne installere software som var godkendt af Apple. Den slags kræver nedskrevne regler, så man ved hvad der er tilladt og hvad der ikke er. I virkeligheden kunne Apple jo nøjes med at sige, at apps blev vurderet ud fra almindelig sund fornuft. Men den slags er naturligvis for elastisk til at holde i praksis, specielt når vi taler et amerikansk firma, så Apple har lavet en lang vejledning kaldet "App Store Review Guidelines". I den beskriver Apple hvad man må og ikke må i App Store.

Tror man at det er hård jura, tager man til gengæld helt fejl. Apple bruger dagligdags sprog enhver kan forstå, og i mange tilfælde er det decideret morsomt. I går tilføjede Apple eksempelvis en ny regel: "If your app is plain creepy, it may not be accepted". Eller på dansk: Hvis din app er åbenlyst uhyggelig eller klam, bliver den måske ikke godkendt.

Der er masser af den slags spøjse formuleringer.

Her er de 5 sjoveste eller mærkværdigste regler fra "App Store Review Guidelines"

1. "Hvis du vil kritisere en religion, så skriv en bog. Hvis du vil beskrive sex, skriv en bog eller en sang - eller lav en medicisnsk app"

2. "Vi afviser apps med indhold eller opførsel, der går over stregen. Hvilken streg, spørger du? Hmm, som en højesteretsdommer engang sagde, 'Jeg ved det, når jeg ser det'. Vi tror, at du også vil vide det, når du overtræder den."

3. "Apps der dublikerer apps, der allerede er i App Store kan blive afvist - specielt hvis der er mange af dem såsom prutte-, bøvse, lommelygte- og Kama Sutra-apps."

4. "Hvis din app ligner noget, der er klasket sammen på et par dage, eller du forsøger at få dit første spæde forsøg i App Store for at imponere dine venner, så forbered dig på en afvisning. Vi har mange seriøse udviklere, som ikke ønsker deres kvalitetsapps omgivet af amatør-timen."

5. "Apps der indeholder pornografisk materiale, defineret af Webster's Dictionary som 'eksplicitte beskrivelser eller visning af kønsorganer eller aktiviteter, der skal stimulere erotiske snarere end æstetiske eller følelsesmæssige følelser', vil blive afvist".

Reglerne kan bøjes

Apple giver dog lidt ekstra plads og spillerum til de professionelle folk: "- "Professionelle politiske satirikere og humorister er undtaget fra forbuddet mod krænkende eller ondsindede kommentarer."

En ting gider Apple dog ikke; folk der skaber sig i medierne: "Hvis din app bliver afvist, har vi et Review Board du kan appellere til. Det hjælper dig aldrig, hvis du går til pressen og sviner os til."

Sidst men ikke mindst er reglerne ikke faste: "Dette er et levende dokument, og nye apps repræsenterende nye spørgsmål kan resultere i nye regler. Måske vil din app udløse dette."

Hele vejledningen kan ses hos Apple: App Store Review Guidelines

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.