Apple er i gang med at udvikle deres egen power management chip til brug i iPhonen inden for de næste to år. Det skriver Nikkei Asian Review. Ifølge kilderne har Apple planer om at bruge deres egen chip i omkring halvdelen af de nye iPhones i 2018, men kilden advarer om at det måske bliver udskudt til 2019. Ifølge oplysningerne sker udviklingen i Californien såvel som i Tyskland.

Power management chippen styrer alt omkring batteriet både opladningen og energiforbruget. Ifølge oplysningerne bliver Apples chip den mest avancerede i branchen. Den vil bedre kunne måle og styre energiforbruget af iPhones forskellige komponenter så brugeren vil få en bedre ydelse med mindre batteriforbrug.

Apples egen chip skal produceres af taiwanesiske TSMC der i forvejen producerer flere andre Apple-chips. I øjeblikket er det britiske Dialog Semiconductor der leverer power management chips til både iPhonen, iPaden og Apple Watch. Apple er Dialog Semiconductors langt største kunde og står for omkring 75% af deres omsætning. Beslutter Apple at benytte en egenudviklet chip vil det altså ramme Dialog Semiconductor hårdt. Dialog Semiconductos aktiekurs er da også faldet 20% på rygtet.

Apple er over de eneste år begyndt at udvikle deres egne chips i stedet for at bruge hyldevarer. Mest prominent er selvfølgelig iOS-enhedernes hovedchips de såkaldte A-chips. Men på det seneste har der også været udmeldinger om alt fra modemchips til grafikchips.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.