De første førstehåndserfaringer med den nye MacBook, som Apple præsenterede i går aftes, er begyndt at løbe ind. Efter gårdagens event fik de inviterede pressefolk nemlig mulighed for, at pille lidt ved produkterne.

Først og fremmet er der designet. Den nye MacBook beskrives som utrolig let og tynd, og at den får alt andet til at virke klodset og gammeldags.

Blandt nyhederne er et nyt tyndt tastatur, som får en lidt blandet modtagelse. Apple har udviklet en ny type tastatur, hvor tasterne er tyndere og skal trykkes mindre ned. Nogle er utilfredse, andre mener det fungerer bedre end tidligere, og andre er først skeptiske med bliver så overbeviste. Konklusionen må næsten være at der er tale om tilvænning.

Det nye pegefelt der reagerer forskelligt alt efter hvor hårdt man trykker, og samtidig leverer feedback, så man kan mærke reaktionen i fingeren, er der derimod næsten udelt begejstring til fra start. Enkelte har svært ved at se fidusen, men de fleste er vilde med det fordi det er så smart, og vil spare en for en masse tid ved at forenkle en del interaktioner, der før krævede flere tryk. Gizmodos Sean Hollister er mest direkte i mælet: "Du trykker bare hårdere - følsomheden kan justeres - for at foretage en handling på hvad der ligner rå tekst på en hjemmeside eller endda i et dokument, og bom så sker lortet."

Skærmen betegnes som fantastisk med klare detaljer og stor betragtningsvinkel

Den nye MacBook kan købes fra starten af april til priser fra 11.299 kr.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.