Da anden da så vi, at de nye MacBook Airs har fået forbedret processor-ydelsen takket være opdateringen fra 1,3 GHz til 1,4 GHz. Omkring 10% drejer det sig om. Nu har MacWorld så blandt andet testet ydelsen af SSD-drevet. Her ser det til gengæld knap så godt ud. Dy nye modeller har simpelthen en langsommere skrive- og læsehastighed sammenlignet med de gamle modeller fra sidste år. Forskellen ligger i intervallet 6-31% alt efter drevets kapacitet og om der er tale om læse- eller skrivehastighed. Forskellen er størst for 128GB-drevets vedkommende.

Det pudsige er at i de fire testede modeller - to fra 2013 og to af de nye - sidder der fire forskellige drev. To fra Samsung, et fra Toshiba og et fra SanDisk. Dette forklarer selvfølgelig også, hvorfor computerne leverer helt forskellige hastigheder. Tidligere har en ligende hastighedforskel været påvist inden for samme model, simpelthen fordi de kommer med drev fra forskellige producenter. Desværre kan man ikke umiddelbart identificere hvilket drev, der sidder i en computer inden man køber den.

Ifølge MacWorld er det dog næppe noget man vil bemærke under almindelig brug.

Opdatering: En anden undersøgelse bekræfter, at der ikke er tale om at de ny MacBooks er blevet langsommere. Forskellen skyldes forskellige producenter.

Den nye MacBook Air Kan købes hos Apple til priser fra 6.999 kr: MacBook Air i Apple Store

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter, fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.