Der har gennem de seneste par måneder været massive rygter om, at Apple vil gå over til en ny mindre dock-connector i iPhonen. Kombineret med billeder af løsdele til den kommende iPhone, der viser det samme, kan vi roligt antage, at det ikke bare er rygter, men noget der med sikkerhed vil ske.

Dock-connectoren er en af nøglekomponenterne i Apples iOS-enheder, så hvis iPhonen får en ny en af slagsen, så gør Apples andre iOS-enheder det selvfølgelig også før eller siden. Vi skal dog nok regne med at et snarere bliver før end det bliver siden. Det går ganske enkelt ikke, at Apple på samme tid sælger iOS-enheder med to forskellige dock-connectorer. Skal der ske et skifte, så skal den ske samtidig over hele linjen.

Apple opdaterer alle iOS-produkter i år

Noget tyder også på, at det rent faktisk vil ske. iMore, der var de første til at rapportere om den nye lille connector, hævder nu, at Apple vil opdatere alle deres iOS-enheder i år. Dette gælder også iPaden, som ellers blev opdateret så sent som i marts. De nye produkter vil blive præsenteret den 12. september og vil inkludere en ny iPhone, en ny iPad, en iPad mini, iPod touch og en ny iPod nano.

Forklaringen på, at Apple hr droppet iPadens nummer

Heri finder vi nok også forklaringen på, at Apple valgte ikke at kalde den seneste iPad for "iPad 3", men bare "iPad". Det fjerner det pres, der er på Apple for at lancere en ny iPad én gang om året med store forbedringer. Nu er iPaden bare en iPad, som kan få små eller store opdateringer, når det nu passer ind i Apples planer. Præcis som vi ser det med Apples computere. Det betyder også, at Apple kan vælge at opdatere iPaden med en ny dock-connector og intet andet. Havde Apple holdt fast i iPad 1, 2 3 og så videre ville folk blive skuffede over så lille en opdatering. Samtidig undgår Apple, at salget går totalt i stå op til en opdatering. For uden en årlig opdatering, der ligger nogenlunde tidsmæssig fast, er der ingen grund til at vente med at købe. Man aner jo ikke hvad man venter på, eller hvornår det kommer.