Apples kommende HomeKit-platform og den mægnde tilbehør der forventes at dukke op, vil være centreret omkring en ny iOS-app kaldet Home. Det skriver 9to5mac. HomeKit er Apples forsøg på at få samlet de løse ender i al det netforbundne grej der er begyndt at dukke på i hjemmene. Det kunne være alt fra brødristere over lyspærer til postmeldere og termostaer. Først når det hele snakker sammen kan vi for alvor høste fordelenn.

Home-appen vil få et hus som ikon på en mørk gul baggrund. For nuværende er funktionaliteten stærkt begrænset. Blandt de inkluderede funktioner er:

- Opsætning af trådløst HomeKit-tilbehør
- Gruppering af tilbehør i virtuelle rum
- Apple TV som central HomeKit-hub

Den nye app er inkluderet i de testudgaver af iOS 9 som Apples ansatte bruger lige nu, men den minimale funktionalitet kan være et tegn på, at den ikke kommer med i den version Apple præsenterer om få uger, men først kommer senere. En anden mulighed er, at appen alene er til internt testbrug, og at HomeKit skal styres via forskellige tredjeparts-apps - altså uden en central hub.

Vi får forhåbentlige mere at se om nogle uger, når WWDC-konferencen går i gang. Her plejer Apple at løfte sløret for nye udgaver af iOS.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.